Основният съд във Феризай, Западно Косово, осъди мъж на доживотен затвор

...
Основният съд във Феризай, Западно Косово, осъди мъж на доживотен затвор
Коментари Харесай

Доживотен затвор за мъж, пребил до смърт 18-годишно момиче

Основният съд във Феризай, Западно Косово, осъди мъж на доживотен затвор за убийството на младо момиче през 2021 година

Според обвинителния акт на 21 август 2021 година сутринта Дардан Кривача е накарал 18-годишната Маригона Османи да встъпи в полови отношения с него срещу волята ѝ в жилището му, след което я е разсъблякъл и е нанесъл удари по тялото ѝ. По- късно мъжът е почнал да удря Маригона Османи с сопа и дружно с втори мъж, упрекнат по случая – Арбър Сейдиу, е нанесъл удари по разнообразни елементи на тялото на момичето. С множество наранявания, вътрешни кръвоизливи по тялото и в мозъка, счупени долна челюст, ребра, лява ключица и прешлени на врата двамата мъже завеждат Маригона в незабавната помощ в болничното заведение във Феризай и си потеглят, написа КосоваПрес.

Арбър Сейдиу получи наказване от 15 години затвор като съучастник в убийството на младото момиче.

Преди началото на правосъдното съвещание във Феризай Колективът за феминистична мисъл и деяние организира алегорична акция пред постройката на съда. Протестиращите желаеха упрекнатите за убийството на Маригона Османи да получат максимално наказване.

„ Жестокото принуждение, което Кривача извърши над Маригона Османи благодарение на Арбър Сейдиу, до момента в който не я умъртви, както и нейната загуба прави невероятно за нас да забравим. Не можем да забравим, че Маригона можеше да е жива през днешния ден, в случай че страната я беше защитила в точния момент. Възмутени и с огромна болежка, ние се събираме този петък и призоваваме за правдивост за Маригона “, се споделя в известието на Колектива за феминистична мисъл и деяние.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР